Bomringen belastes hver bruker

Som varslet i nyhetsbrevet i februar, kommer nå fakturaen for bompasseringer. Til nå har regningen for bompassering blitt fordelt på alle medlemmene. Dette slår skjevt ut på flere måter. De som aldri kjører gjennom bommen betaler for de som kjører ofte igjennom. De som kjører gjennom mange dyre bommer har i noen tilfeller fått tilnærmet…

Som varslet i nyhetsbrevet i februar, kommer nå fakturaen for bompasseringer.

Til nå har regningen for bompassering blitt fordelt på alle medlemmene. Dette slår skjevt ut på flere måter. De som aldri kjører gjennom bommen betaler for de som kjører ofte igjennom. De som kjører gjennom mange dyre bommer har i noen tilfeller fått tilnærmet gratis bilbruk. I den grad bommer er et klima- og miljøtiltak, er det ikke gunstig at vi i bilkollektivet, som også profilerer oss som klimavennlige, ikke personlig trenger å forholde oss til bommene. 

Inntil nylig fikk bilkollektivet store rabatter i bomringen som storforbrukere, men det er det slutt på. Bompenger har blitt en stor kostnad for oss, og teknologiene i de nøkkelfrie bilene gjør det nå mulig å fakturere for bompasseringer. Derfor innfører vi dette fra 1. mars. Hjelp oss gjerne med å sjekke at dette blir riktig gjort på fakturaene framover.

Del denne saken
FacebookLinkedInTwitter

Relaterte saker

Trondheim bilkollektiv BA

Sandgata 30
7012 Trondheim
480 27 080

Følg oss på sosiale medier